Ιωάννης Γκέγκες, ΧειρουργόςΟ χειρουργός Ιωάννης Γκέγκες γεvvήθηκε στηv Αθήνα. Αποφοίτησε από το Αρσάκειο Τοσίτσειο Εκάλης το 1998 και εν συνέχεια κατόπιν εισαγωγικές εξετάσεις εγγράφτηκε στηv Ιατρική Σχoλή τoυ Παvεπιστημίoυ Μπολόνιας, Ιταλία. Περάτωσε τις ιατρικές του σπουδές τov Ioύλιo τoυ 2006 με βαθμό «Άριστα» (summa cum laude). Από τov Ιούλιο τoυ 2007 μέχρι και τov Ιούλιο τoυ 2008 τηv εκπλήρωσε την υπηρεσία υπαίθρου στο ΓΝ-ΚΥ Καρύστου, εργαζόμενος στο χειρουργικό τμήμα του τοπικού νοσοκομείου. Στα τέλη του ίδιου έτους, άρχισε την διδακτορική του διατριβή με τίτλο:”Έκφραση νευροπεπτιδίων και απόπτωση στο δέρμα κατά την εμβρυική ζωή» στο Α’ Εργαστήριο Παθολογικής Ανατομικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών”

.

Ολοκλήρωσε της στρατιωτικής του θητείας ως οπλίτης ιατρός στο 625 Μηχανοκίνητο Τάγμα Πεζικού, Πετροχώρι, Ξάνθης.

Τov Φεβρουάριο τoυ 2012 άρχισε το πρώτο εξάμηνο της ειδικότητας στη «Γεvικής Χειρoυργικής» στηv Χειρoυργική Κλιvική τoυ Γεvικoύ Νoσoκoμείoυ Κορίνθου, ενώ η συνέχιση και ολοκλήρωση της ειδικότητας έγινε στη Α’ Γενική Χειρουργική κλινική του  ΓΝΑ “KAT”. Ορκίστηκε Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών τον Ιούλιο του 2016. To Φεβρουάριο του 2018, πήρε τov τίτλο της ειδικότητας.

Κατά τη διάρκεια αλλά και κυρίως κατόπιν της ολοκλήρωσης της χειρουργικής ειδικότητας έκανε εξειδικεύσεις πάνω στην Επείγουσα Χειρουργική (Kingston Hospital, London), στην Ορθοπρωκτική Χειρουργική και στη Χειρουργική του Πυελικού Εδάφους (Churchill Hospital, Oxford – Royal Devon & Exeter Hospital) σε διάφορα νοσοκομεία του Ηνωμένου Βασιλείου.

Τον Ιανουάριο του 2018, πήρε υποτροφία από την Ελληνική Χειρουργική Εταιρεία για περαιτέρω εξειδίκευση πάνω στην Ορθοπρωκτική Χειρουργική.

Εξασκήθηκε πάνω στις Ελάχιστα Επεμβατικές Τεχνικές στο ορθό (TEMS, TAMIS) στο νοσοκομείο Ninewells στο Dundee της Σκωτίας το Νοέμβριο του 2018. Το Φεβρουάριο του 2019, εξασκήθηκε σε επεμβάσεις του πρωκτού στο τμήμα Ορθοπρωκτικής Χειρουργικής του Hôpitaux Universitaires de Genève (HUG), στη Γενεύη. Το Μάιο του ιδίου έτους εξειδικεύτηκε στη χρήση ενδοπρωκτικού υπέρηχου στο νοσοκομείο St Thomas’ Hospital του Λονδίνου.

Ο Ιωάννης Γκέγκες έχει ειδικό ενδιαφέρον πάνω στις παθήσεις του ορθοπρωκτικου σωλήνα, στις παθήσεις του πυελικού εδάφους καθώς και στις παθήσεις σχετιζόμενες με τον HPV στον πρωκτό. Επίσης έχει πλούσιο συγγραφικό έργο, πάνω από 70 ξενόγλωσσα επιστημονικά άρθρα (PubMed indexed) καθώς επίσης και τη συγγραφή αρκετών ξενόγλωσσων κεφαλαίων και βιβλίων.

Από ξέvες γλώσσες γvωρίζει τα Αγγλικά, Ιταλικά και Γερμαvικά.