Απλή, μη χειρουργική θεραπεία για τις αιμορροίδες. Υπάρχει?

Εάν δεν είναι πολύ μεγάλες, οι αιμορροίδες μπροούν να θεραπευθούν με απλή περίδεση. Αυτή γίνεται στο ιατρείο, μέσα σε 10 λεπτά, με απλό τρόπο και χωρίς νάρκωση. Περίδεση αιμοροίδων

Γίνεται Paptest στον πρωκτό?

Η κυτταρολογική εξέταση του πρωκτού είναι απαραίτητη σε ορισμένες υποομάδες υψηλού κινδύνου για καρκίνο πρωκτού.

Ειναι ο ιός HPV επικίνδυνος?

Ορισμένοι τύποι του ιού HPV προκαλούν καρκίνο στον πρωκτό, στα εξωτερικά γεννητικά όργανα της γυναίκας, στο πέος, στο στόμα και στις αμυγδαλές.

Είναι συχνή η μόλυνση πρωκτού με τον HPV στους ομοφυλόφιλους?

Η μόλυνση στον πρωκτό στους ομοφυλόφιλους φθάνει το 60%.

Είναι συχνός ο καρκίνος του πρωκτού?

Ο καρκίνος του πρωκτού είναι σπάνιος εκτός από τις ομάδες υψηλού κινδύνου. Οι ομοφυλόφιλοι έχουν συχνότητα εμφάνισης καρκίνου 20 φορές πιο μεγάλη από τον γενικό πληθυσμό. Περίπου το 50% των gay οροθετικών θα παρουσιάσουν στην ζωή τους προκαρκινωματώδη δυσπλασία στον πρωκτό. 10% των gay οροθετικών θα παρουσιάσουν καρκίνο στον πρωκτό.

Εμφανίσθηκε ξαφνικά μία επώδυνη μάζα στον πρωκτό. Ποιά είναι η διάγνωση;

Ενδεχομένως πρόκειται για θρομβωμένη αιμορροίδα. Η άμεση διάνοιξη θα σας ανακουφίσει. Εάν καθυστερήσετε, θα περιμένετε να απορροφηθεί αργότερα Θρομβος αιμοροίδων.

Εντονος πόνος μετά την αφόδευση ή μετά μία ώρα. Ποιά είναι η πιθανή διάγνωση?

Δεν έχετε αιμορροίδες. Πιθανώς υπάρχει μία ραγάδα. Τα παγάκια είναι πολύ λάθος. Πλύσιμο με ζεστό νερό- όχι χαρτί- όχι σαπούνι.

Επανεμφανίζονται τα αποστήματα πρωκτού?

Εάν το περιεδρικό απόστημα οφείλεται σε στόμιο μέσα στον πρωκτό (όπως συμβαίνει τις περισσότερες φορές), η αιτία του αποστήματος παραμένει μετά από την διάνοιξη του.

Εχουν οι στρειτ κονδυλωματα στον πρωκτό?

Ενας ετεροφυλοφιλος μπορεί να εχει κονδυλωματα στον πρωκτό χωρίς πρωκτική επαφή. Ο ιός HPV εντοπίζεται στον πρωκτό των straight σε ποσοστό 20% και μεταφέρεται πιθανότατα από το πέος με το πλύσιμο. Μετάδοση του HPV στον πρωκτό

Θέλουν χειρουργείο οι αιμοροίδες?

Ενα μικρό ποσοστό των αιμοροίδων χρειάζεται χειρουργείο. Με σωστή αφόδευση ή και απλές επεμβατικές θεραπείες χωρίς νάρκωση, το μεγαλύτερο ποσοστό ιάται. Περίδεση αιμοροίδων.

Κρύο ή ζεστό νερό για πλύσιμο μετά την αφόδευση;

Πρέπει να πλενόμαστε με ζεστό ή χλιαρό νερό μετά την αφόδευση. Το κρύο νερό προκαλεί σπασμό των σφιγκτήρων του πρωκτού. Ο σπασμός επιδεινώνει τις αιμορροίδες και την ραγάδα. Ποιά είναι οι σωστή καθαριότητα μετά την αφόδευση;

Μολύνει ο ιός HPV το έντερο?

Ο ιός HPV μολύνει μόνο τα κύτταρα του δέρματος. Αυτά φθάνουν σε απόσταση 5-6 mm από την είσοδο του πρωκτού. Δεν χρειάζεται βαθύτερος έλεγχος του εντέρου για μόλυνση από τον ιό HPV.

Μπορεί να γίνει πρόληψη του καρκίνου στον πρωκτό?

Μπορεί να γίνει πρόληψη στον καρκίνο πρωκτού εάν διαγνωσθούν σε αρχικό στάδιο οι δυσπλασίες και θεραπευθούν.

Ο πόνος αυξάνει σταδιακά και εμφανίσθηκε ένα πρήξιμο. Ισως υπάρχει και πυρετός. Τι συμβαίνει?

Φαίνεται ότι δημιουργήθηκε ένα περιεδρικό απόστημα. Χρειάζεται διάνοιξη και αφαίρεση του πύου. Τα αντιβιοτικά συνιστώνται μόνον εάν δεν υπάρχει η δυνατότητα για σωστή διάγνωση.

Ποιά είναι η θεραπεία του περιεδρικού αποστήματος

Η θεραπεία του περιεδρικού αποστήματος είναι πάντοτε χειρουργική. Η αντιβίωση απλώς κουκουλώνει το απόστημα, το οποίο επανέρχεται βαρύτερο και πιο εκτεταμένο. Αντιβίωση χορηγείται μόνον όταν δεν μποεί να εντοπισθεί λόγω μη χρήσης του υπερηχοτομογραφήματος πρωκτού. Εάν δεν παροχετευθεί χειρουργικά το απόστημα μπορεί να προκληθεί σηψαιμία.

Ποια είναι η θεραπεία των απλών-χαμηλών συριγγίων?

Η διεθνώς αναγνωρισμένη θεραπεία για χαμηλά συρίγγια είναι η διάνοιξη του συριγγίου. Τα χαμηλά συρίγγια είναι αυτά τα οποία διέρχονται δια μικρού τμήματος του έξω σφιγκτήρα.

Ποια είναι η θεραπεία των συριγγίων?

Η θεραπεία των συριγγίων είναι πάντοτε χειρουργική. Η χορήγηση αντιβιοτικών συγκαλύπτει προσωρινά την φλεγμονή με κίνδυνο επανεμφάνισης του αποστήματος σε μεγαλύτερη έκταση.

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα της χρήσης laser?

Η θεραπεία με τη μέθοδο FiLaC® είναι απλή, σύντομη (μέχρι 15 λεπτά), αναίμακτη και εντελώς ανώδυνη. Δεν τραυματίζονται οι σφιγκτήρες και δεν υπάρχει θέμα αδυναμίας στην συγκράτηση των κοπράνων (ακράτεια). Εξασφαλίζει απόλυτο έλεγχο και ακρίβεια κατά την επέμβαση αποφεύγοντας ενδεχόμενο εκτομής ή διαχωρισμού και τους συνακόλουθους κινδύνους μολύνσεων ή άλλων επιπλοκών. Ταυτόχρονα, απαιτεί ελάχιστο χρόνο νοσηλείας (day… View Article

Ποιες είναι οι επιπλοκές του χειρουργείου των συριγγίων?

Εάν δεν αντιμετωπισθούν οι διακλαδώσεις ή το πρωκτικό στόμιο, τα συρίγγια επανεμφανίζονται. Εάν γίνει διατομή των σφιγκτήρων στο υψηλά συρίγγια, υπάρχει ο κίνδυνος ακράτειας κοπράνων.

Ποιες είναι οι τεχνικές για δύσκολα συρίγγια?

Οι τεχνικές αυτές είναι οι παρακάτω: Διατομή των σφιγκτήρων σε πολλές συνεδρίες. Σύσφιγξη των σφιγκτήρων με ράμμα seton (μέθοδος του Ιπποκράτη) με σκοπό την κατά το δυνατόν μικρότερη βλάβη στους σφιγκτήρες. Χαλαρό ράμμα seton προσωρινό ή μόνιμο, με σκοπό την παροχέτευση του πύου και θεραπεία της φλεγμονής. Τοποθέτηση στον πόρο του συριγγίου βιολογικού κολλαγόνου (anal… View Article

Πονάνε οι αιμοροιδες?

Οι αιμοροιδες συνήθως δεν προκαλούν πόνο, αλλά αιμοραγούν και κρέμονται προς τα έξω. Πονάνε έντονα και ξαφνικά, όταν θρομβωθούν. Η ραγάδα είναι η πάθηση του πρωκτού που πονά σε χρόνια βάση, χαρακτηριστικά μετά την αφόδευση.

Πόσο χρόνο καθόμαστε στην τουαλέττα?

Στην τουαλέτα καθόμαστε μόνον πέντε λεπτά. Δεν διαβάζουμε περιοδικά, δεν λύνουμε σταυρόλεξα και δεν σερφάρουμε στο internet.

Πότε εμφανίζονται τα συρίγγια?

Τα συρίγγια εμφανίζονται συνήθως μετά από διάνοιξη (αυτόματη ή χειρουργική) του περιεδρικού αποστήματος.

Πότε υπάρχει κίνδυνος για καρκίνο πρωκτού?

Ο καρκίνος πρωκτού είναι συχνότερος στους γκέι, στους πασχοντες από HIV, σε αγωγή με κορτιζόνη ή ανοσοκατασταλτικά, σε συχνές πρωκτικές επαφές, σε κονδυλώματα πρωκτού και εάν υπάρχει ιστορικό δυσπλασίας στα γεννητικά όργανα τις γυναίκας. Το κάπνισμα αυξάνει σημαντικά τις πιθανότητες εμφάνισης κάποιας δυσπλασίας (προκαρκινωματώδης κατάσταση). Ατομα υψηλού κινδύνου για καρκίνο πρωκτού

Που εντοπίζεται ο ιός HPV?

Ο ιός HPV εντοπίζεται στο πέος, στα εξωτερικά γεννητικά όργανα της γυναίκας, στό πέος, στον πρωκτό, στο στόμα και τις αμυγδαλές.

Που οφείλεται η φαγούρα στον πρωκτό

Πολύ συχνά οφείλεται στο χαρτί και στο σαπούνι ή σε άλλα υγρά που βάζουμε στην περιοχή κατά την καθαριότητα.

Που οφείλονται τα κονδυλώματα?

Τα κονδυλώματα οφείλονται σε μόλυνση από τον ιό HPV (ιός των ανθρωπίνων κονδυλωμάτων).

Προκαλούν οι αιμορροΐδες καρκίνο?

Οι αιμορροΐδες δεν έχουν καμία σχέση με τον καρκίνο.

Πως γίνεται η διάγνωση των αποστημάτων?

Η ακριβής εντόπιση του συριγγίου (χαρτογράφηση) επιτυγχάνεται με το ενδοπρωκτικό υπερηχογράφημα ή με την μαγνητική τομογραφία. Από την 20ετή εμπειρία μας στο πρωκτολογικό ιατρείο, πιστεύουμε ότι το ενδοπρωκτικό υπερηχογράφημα εντοπίζει την ανατομία του συριγγίου με πολύ μεγάλη ακρίβεια, σε σύγκριση με την μαγνητική τομογραφία.

Πως γίνεται η διάγνωση των κονδυλωμάτων και της HPV-μόλυνσης του πρωκτού?

Η ακριβής διάγνωση των κονδυλωμάτων και των δυσπλασιών του πρωκτού γίνεται με την πρωκτοσκόπηση υψηλής ευκρίνειας μετά από τοποθέτηση οξικού οξέος. Η διάγνωση των δυσπλασιών γίνεται με την βιοψία κατά την διάρκεια της πρωκτοσκόπησης υψηλής ευκρίνειας.

Πως γίνεται η προεγχειρητική διάγνωση στα συρίγγια?

Προεγχειρητικά πρέπει να γίνει λεπτομερής χαρτογράφηση του συριγγίου με το ενδοπρωκτικό υπερηχογράφημα. Τα αποτελέσματα της μαγνητικής τομογραφίας είναι συχνά ασαφή.

Πως θεραπεύονται τα κονδυλώματα?

Τα κονδυλώματα πρωκτού θεραπεύονται με καυτηριασμό ή αφαίρεση. Σε ορισμένες περιπτώσεις ενδείκνυται η τοποθέτηση αλοιφών.

Πως μεταδίδεται ο ιός HPV?

Ο ιός HPV μεταδίδεται σε ένα μεγάλο ποσοστό με την σεξουαλική επαφή και σπανιότερα άμεσα με τα χέρια.

Πως μπορεί να προφυλαχθεί κάποιος από την μόλυνση με τον HPV?

Το προφυλακτικό δεν προφυλάσσει απόλυτα από την μόλυνση με τον ιό HPV.

Σε ποιά νοσήματα οφείλεται η εμφάνιση αίματος από τον πρωκτό?

Το αίμα από τον πρωκτό μπορεί να οφείλεται σε αιμορροίδες, ραγάδα, πολύποδες και κακοήθη νεοπλάσματα του εντέρου, εκκολπώματα, αγγειοδυσπλασίες και άλλες παθήσεις.

Σε ποιες γυναίκες είναι συχνότερος ο καρκίνος του πρωκτού?

Ο καρκίνος του πρωκτού είναι συχνότερος σε γυναίκες με ιστορικό σημαντικής δυσπλασίας ή καρκίνου στα εξωτερικά γεννητικά όργανα (τράχηλος, κόλπος, αιδοίο).

Σε ποιους πρέπει να γίνεται πρωκτοσκόπηση υψηλής ευκρίνειας?

Πρωκτοσκόπηση υψηλής ευκρίνειας πρέπει να γίνει εάν η κυτταρολογική εξέταση του πρωκτού έμφανίζει ύποπτα ευρήματα. Στο ιατρείο μας, η πρωκτοσκόπηση υψηλής ευκρίνειας γίνεται σε κάθε περίπτωση με υφιστάμενο υψηλό κίνδυνο δυσπλασίας.

Σχετίζονται τα κονδυλώματα με τον καρκίνο?

Ορισμένοι τύποι του ιού των κονδυλωμάτων ιός HPV προκαλούν καρκίνο στον πρωκτό, στο πεός, στα εξωτερικά γεννητικά όργανα της γυναικας και στο στόμα.

Τα συρίγγια γιατί επανεμφανίζονται?

Τα συρίγγια επανεμφανίζονται εάν δεν αντιμετωπισθούν σωστά. Απαιτείται προεγχειρητική χαρτογράφηση με υπερηχογράφημα. Χαρτογράφηση συριγγίων.

Τι είναι το συρίγγιο?

Το συρίγγιο πρωκτού (περιεδρικό ή περιπρωκτικό συρίγγιο) είναι μία παράπλευρη επικοινωνία μεταξύ ενός φανερού στομίου στο δέρμα με ένα στόμιο μέσα στον πρωκτό (αιτία του συριγγίου) και μπορεί να παρομοιασθεί με μία σήραγγα.

Τι εντοπίζουμε με την χαρτογράφηση?

Με την χαρτογράφηση εντοπίζονται: Η αιτία του συριγγίου (πρωκτικό στόμιο) Η πορεία του συριγγίου (εντοπίζονται όλες οι διακλαδώσεις) Η ανατομική σχέση του συριγγίου με τους σφιγκτήρες (πρόληψη της ακράτειας κοπράνων). Η εξέταση είναι ιδιαίτερα απαραίτητη στις γυναίκες που πάσχουν από συρίγγια, επειδή οι σφιγκτήρες είναι αδύναμοι (κατασκευή, τραυματισμός από τοκετούς). Η εξέταση έχει σημαντική θέση… View Article

Τι προκαλεί ο ιός HPV στον πρωκτό?

Ο ιός HPV προκαλεί στον πρωκτό κονδυλώματα (εξωφυτικές αλλοιώσεις που προβάλλουν). Ορισμένοι τύποι προκαλούν προκαρκινωματώδις δυσπλαστικές αλλοιώσεις που μπορεί να εξελιχθούν σε καρκίνο. Αυτές είναι επίπεδες και ανευρίσκονται μόνο μετά από κατάλληλη χρώση και εξέταση με μικροσκόπιο.

Το κάπνισμα βλάπτει τις παθήσεις του πρωκτού?

Το κάπνισμα προδιαθέτει για φλεγμονές γύρω από τον πρωκτό, όπως η ιδρωταδενίτιδα. Αυξάνει την εμφάνιση των κονδυλωμάτων και των προκαρκινωματωδών αλλοιώσεων επειδή μειώνει την ανοσία στον ιό HPV..

Υπάρχει εμβόλιο για τον ιό των κονδυλωμάτων HPV?

Ναι, υπάρχουν δύο εμβόλια και πρέπει να γίνονται πριν τα 26 χρόνια σε άντρες και γυναίκες, ειδικά σε ομοφυλόφιλους.

Υπαρχουν συρίγγια με δύσκολη θεραπεία?

Tα συρίγγια που περιλαμβάνουν σημαντικό τμήμα των σφιγκτήρων του πρωκτού λέγονται υψηλά ή διασφιγκτηριακά. Στα συρίγγια αυτά υπάρχει κίνδυνος ακράτειας κοπράνων. Στην περίπτωση αυτή δεν μπορεί να γίνει η απλή διάνοιξη του συριγγίου.

Χρειάζεται κολονοσκόπηση για τα κονδυλώματα?

Ο ιός HPV μολύνει μόνο τα κύταρα του δέρματος. Αυτά φθάνουν σε απόσταση 5-6 mm από την είσοδο του πρωκτού. Δεν χρειάζεται βαθύτερος έλεγχος του εντέρου γαι μόλυνση από τον ιό HPV.

Χρειαζονται όλες οι αιμοροίδες χειρουργείο?

Οι αιμοροιδες είναι ενας φυσιολογικός ιστός. Εάν μεγαλώσουν και κρεμάσουν αρχίζουν να αιμορραγούν. Με την διόρθωση του τρόπου αφόδευσης, ενα μεγάλο μέρος μπροεί να θεραπευθεί. Οι υπόλοιπες χρειάζονται καποια επέμβαση, στο ιατρείο ή στο χειρουργείο.