Το “Χειρουργικό Ιατρείο Πρωκτού” ασχολείται για πάνω από δύο δεκαετίες αποκλειστικά με τη διάγνωση και τη θεραπεία των παθήσεων του πρωκτού. Οι χειρουργοί πρωκτολόγοι Απόστολος Σταματιάδης και Ιωάννης Γκέγκες προσεγγίζουν  υπεύθυνα και συστηματικά τις παθήσεις του πρωκτού σε όλο το φάσμα τους. Η 30ετής εμπειρία του πρώτου και η νεανική ορμή και νεωτερικότητα του δεύτερου, σε συνδυασμό με όλες τις απαραίτητες διαγνωστικές και θεραπευτικές τεχνικές που είναι άμεσα διαθέσιμες στο ιατρείο μας και το ιπποκρατειακό φρόνημα τους, αποτελούν τα κατάλληλα εχέγγυα για την τέλεια εξυπηρέτηση των ασθενών, την  επιτυχή διάγνωση και την αποτελεσματική θεραπεία των παθήσεων του πρωκτού.

Το ενδοπρωκτικό υπερηχογράφημα (περιεδρικά αποστήματα και συρίγγια, ακράτεια, έλεγχος σφιγκτήρων, όγκοι πρωκτού) και η Πρωκτοσκόπηση υψηλής ευκρίνειας (High Resolution Anoscopy-HRA) για τη διάγνωση των κονδυλωμάτων και των δυσπλασιών του ιού HPV σε ομάδες υψηλού κινδύνου εκτελούνται σχεδόν σε πανελλήνια αποκλειστικότητα μόνο στο πρωκτολογικό ιατρείο μας.

  • Χάρη στις διαγνωστικές εξετάσεις που κατ’ αποκλειστικότητα διαθέτουμε και πραγματοποιούμε στο ιατρείο, συχνά βοηθούμε διαγνωστικά και καθοδηγούμε άλλους συναδέλφους στην αποτελεσματική θεραπεία των ασθενών με παθήσεις στην περιοχή του πρωκτού.
  • Ταυτόχρονα, ένας σημαντικός αριθμός από τα περιστατικά μας αφορά τη διάγνωση και ολοκληρωμένη θεραπεία ασθενών στους οποίους επανεμφανίστηκαν προβλήματα ή παρενέργειες μετά από ανεπιτυχή θεραπεία σε άλλα ιατρικά κέντρα.

Το ιατρείο διαθέτει τον πλέον αρτιότερο εξοπλισμό για τη διάγνωση και θεραπεία των προβλημάτων στην περιοχή του πρωκτού,  δίνοντας έμφαση στη θεραπεία με απλό τρόπο, αποφεύγοντας κατά το δυνατόν τις συχνά άσκοπες χειρουργικές επεμβάσεις. Το ιπποκρατειακό φρόνημα, η πολύ λεπτομερής διάγνωση και η 30ετής εμπειρία μας επιτρέπει την στοχευμένη θεραπεία των προβλημάτων πολλές φορές χωρίς ανάγκη νοσηλείας σε κλινικές.

Το νοσηλευτικό προσωπικό και η γραμματεία του ιατρείου μας είναι έμπειροι, επαρκέστατοι και άρτια εκπαιδευμένοι για την αντιμετώπιση των πρωκτολογικών ασθενών που μας επισκέπτονται.

Οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή ή και θεραπεία (χειρουργική ή μη) προτείνεται μετά από εξαντλητική και ενδελεχή διαγνωστική παρακολούθηση. Για το λόγο αυτό, παρακαλούμε τον εξεταζόμενο ασθενή να υπομείνει την όποια ταλαιπωρία της διαδικασίας καθώς θα τον ωφελήσει πολλαπλά. Οι ιατρικές συμβουλές που δίνονται στο ιατρείο μας είναι απολύτως ειλικρινείς. Δεν αποσκοπούν σε οικονομικό όφελος από ενδεχόμενη χειρουργική επέμβαση. Πολλές φορές οι απλές επεμβάσεις πραγματοποιούνται αυτοστιγμεί στο ιατρείο.

  • Δεν διαφημίζουμε άκριτα και χωρίς σύνεση τυχόν νέες τεχνικές και ιατρικά μηχανήματα με μοναδικό σκοπό την προσέλκυση των ασθενών.
  • Δεν χρησιμοποιούμε τις καινούργιες και μη δοκιμασμένες χειρουργικές τεχνικές ως διαφημιστική σημαία για οικονομικό όφελος. Είμαστε ανοικτοί στους νεωτερισμούς αλλά τους αντιμετωπίζουμε με κριτική ματιά. Βασική αρχή για εμάς είναι η χρήση νέων μεθόδων μόνο εφόσον πρώτα αποκτήσουν διεθνή επιστημονική επάρκεια και καθιερωθούν διεθνώς στα ερευνητικά κέντρα του εξωτερικού. Άλλωστε, πολλές «θαυματουργές» τεχνικές συχνά καταλήγουν να χαρακτηριστούν ως αποτυχημένες και καταργούνται μετά από σύντομο χρονικό διάστημα.
  • Οι προτεινόμενες θεραπείες είναι απολύτως σύμφωνες με τις κατευθυντήριες οδηγίες των διεθνών ιατρικών επιστημονικών εταιρειών και των συστημάτων υγείας των ΗΠΑ, του Ηνωμένου Βασιλείου και της Γαλλίας.
  • Σκοπός μας είναι η ολοκληρωμένη θεραπεία των παθήσεων του πρωκτού με τον πιο απλό και αποτελεσματικό τρόπο και παράλληλα η αποφυγή των άσκοπων ναρκώσεων και χειρουργικών επεμβάσεων οι οποίες συνήθως διαφημίζονται ως ανώδυνες.
  • Συχνά, πραγματοποιούμε ολιγοήμερα ταξίδια σε διάφορα επιστημονικά συνέδρια που διοργανώνονται στο εξωτερικό, δίνοντας έμφαση στη συνεχιζόμενη επιστημονική εκπαίδευση και την ανταλλαγή απόψεων με ξένους ερευνητές εγνωσμένης αξίας.

Συμμετέχουμε και ενθαρρύνουμε την εκπαίδευση των νέων ιατρών-χειρουργών. Συχνά, λαμβάνουμε μέρος σε διαλέξεις και ομιλίες σε ελληνικά και διεθνή πρωκτολογικά συνέδρια. Αποτελεί ύψιστη τιμή για εμάς η έμπρακτη εμπιστοσύνη της ιατρικής κοινότητας όσον αφορά την ποιότητα των ιατρικών υπηρεσιών που παρέχουμε στους ασθενείς με παθήσεις στην περιοχή του πρωκτού.

Οι ανθρωπιστικές αξίες, η εμπειρία, η εξειδίκευση, ο σεβασμός στα προσωπικά δεδομένα και η πολλαπλή υπευθυνότητα είναι οι μόνιμες σταθερές του προσωπικού του «Χειρουργικού Ιατρείου Πρωκτού».